Met zes studenten van MBO Life Sciences – Milieu & Water hebben we meegedaan met de Hackathon van het Energy College. Een hackathon is een innovatiewedstrijd waarbij teams in ongeveer 30 uur achter elkaar creatieve oplossingen bedenken en uitwerken.
We kregen dus 30 uur om een oplossing te pitchen voor een probleem van WLN. De uitdaging was: wat kunnen we met de reststroom (smurrie, Brine of Concentrate) doen zodat deze niet overblijft of goed benut wordt. OF bedenk een manier van water zuiveren, waarbij die reststroom helemaal niet overblijft. Een flinke uitdaging, maar er waren dan ook veel hulplijnen, coaches, experts en workshops tot de beschikking van de studenten. Uitgangspunt was dat de studenten zelf aan de slag gingen en verantwoordelijk waren.
Het waren 30 uren zoals je dat kunt verwachten met ups-and-downs, (een klein beetje) wrijving, veel gezelligheid, iets te weinig slaap, hoofdpijn en natuurlijk tijdsdruk en stress. Het resultaat van onze studenten mag er zijn! Kijk hier voor het resultaat:
Helaas hebben we niet gewonnen, maar we kregen wel een eervolle vermelding van de jury.
Als docententeam kunnen we zeggen dat we super trots zijn op de studenten omdat ze zeer zelfstandig en voortvarend aan de slag zijn gegaan. Ze hebben hard gewerkt en heel veel geleerd. Chapeau!