International Project Weeks Water 2024

27-09-2024

Vandaag was de laatste dag van de ‘International Project Weeks Water’ en wat was het een bijzondere ervaring!

Tijdens presentaties vandaag benadrukten de studenten uit Letland, Tsjechië, Malta en Nederland, wat hen de afgelopen weken is bijgebleven, zoals de excursies naar Kameleoneiland, Vitens Sint Jansklooster, het Woudagemaal en het Waterloopbos. Daarnaast namen ze deel aan de European Water Tech Week (EWTW), een evenement waar ze konden leren over de nieuwste innovaties in watertechnologie en de kans kregen om te netwerken met professionals uit de industrie. Een van de studenten, Mark Caffari, werd  gevraagd om te helpen tijdens onze sessie op de EWTW. Mark heeft een fantastische bijdrage geleverd door op te treden als vertegenwoordiger van alle studenten en stelde kritische vragen aan de sprekers.

Daarnaast bezochten de studenten een waterzuiveringsinstallatie, volgden ze workshops over watertechnologie en leerden ze de basisprincipes van Arduino.

Wat tijdens deze weken opviel, was de sterke band die werd gevormd tussen de studenten. Wat begon als een stille, gereserveerde groep, eindigde met hechte vriendschappen en mooie connecties. Het was inspirerend om te zien hoe ze niet alleen op professioneel, maar ook op persoonlijk vlak zijn gegroeid. We zijn erg trots op deze groep studenten en hoe ze zich in zo’n korte tijd hebben ontwikkeld.

Door dit soort projectweken te organiseren, hopen we studenten beter voor te bereiden op het werkveld. Ze leren niet alleen van elkaar, maar ook over de uitdagingen die verschillende landen hebben op het gebied van water. Zo zorgen we voor beter vakmensen in de toekomst.